Skip to main content

Zo zit ons onderwijs in elkaar

Omdat we maar één schooltype aanbieden, is het lekker overzichtelijk.

De eerste twee jaar

De eerste drie jaar, blijf je als klas bij elkaar met dezelfde mentor. De overstap van de basisschool naar ‘de middelbare’ is een behoorlijk grote stap. De eerste twee jaar krijg je daarom de tijd om te wennen en een goede basis te leggen. Je krijgt regelmatig feedback en samen met jou kijken we naar wat al goed gaat en wat nog niet. Leren gaat nu eenmaal met vallen en weer opstaan. In principe kun je dus niet blijven zitten in klas 1 en krijg je twee jaar om te kunnen groeien.

Aan het eind van de tweede klas sta je voor de keuze: wil je met één klassieke taal verder of met beide. Tot aan het eindexamen kun je je dan volledig op deze keuze richten. In de onderbouw bieden we je steeds meer mogelijkheden om je eigen keuzes te maken. Hoe ziet je lesprogramma eruit? En welke uitdagingen ga je daarnaast nog aan?


De bovenbouw

In de bovenbouw zijn de keuzemogelijkheden bijna oneindig. Omdat we maar één schooltype hebben, kunnen we heel veel extra (examen)vakken aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van filosofie of Spaans? Of van beeldende vorming of drama? Voor de echte puzzelaars bieden we ook wiskunde D aan en informatica.

Drama heeft een belangrijke plek op het Stedelijk Gym Nijmegen

Drama heeft een belangrijke plek op onze school.

Wiskunde D, Informatica, Drama of Filosofie

Wat onze school vooral bijzonder maakt, is dat je heel uiteenlopende vakken kunt kiezen en dat die dan bijna altijd ook in je rooster passen. Bijvoorbeeld wiskunde D en informatica in combinatie met beeldende vorming. Of filosofie en drama samen met scheikunde. Meer en meer bieden we je de ruimte om zelf keuzes te maken, binnen en buiten de les. Wij vertrouwen erop dat je die verantwoordelijkheid ook aan kunt.