Skip to main content

Projectweek

Wil je een insectenhotel of een egelhuis maken? Of ga je liever crossen door de bossen? Misschien wil je wel van oude tegeltjes een mooi mozaïek maken. Of een stopmotion-filmpje. Lekker een weekje zeilen of op outdoorkamp? In klas 1 en 2 kies je een project waar jij zin in hebt. Je komt dus in een groep met leerlingen uit allemaal veschillende klassen. Leuk, want zo leer je ook andere kinderen kennen!
 
Zit je in klas 3 dan doe je de Meesterproef. In opdracht van de gemeente Nijmegen maak je als klas plannen voor de wijk Winkelsteeg. Dit nu nog wat saaie en kale industriegebied moet in de toekomst een bruisende en bovendien duurzame wijk worden! Aan het eind van de week presenteer je je plan aan een jury, waarin ook een wethouder zit. De jury bepaalt of jouw klas het beste plan gemaakt heeft.
 
In klas 4 en 5 snuffel je aan het leven ná het Gym. Je loopt een week lang stage. Dat kan zijn op een school of bij een sportvereniging, maar ook bij een AZC, een ziekenhuis of bij een krant of rechtbank! Spannend.
 
De zesdeklassers maken in deze periode proefexamens en bereiden zich voor op het eindexamen.

Iedere klas op het Stedelijk Gym Nijmegen heeft één week in het jaar Projectweek