Kerstpakketten voor de voedselbank

Bijna 1000 huishoudens in Nijmegen halen wekelijks een voedselpakket op bij de voedselbank. Dat aantal is fors gestegen nu steeds meer mensen financieel in de knel zitten! Al jarenlang zetten onze derdeklassers zich in de maand voor Kerst in om zoveel mogelijk producten en financiële donaties te verzamelen voor mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank. Vooral luxeproducten zijn natuurlijk in trek. Een blikje zalm, luxe noten of chocolade kerstkransen kunnen veel klanten van de Voedselbank zich normaal gesproken niet veroorloven. Dit jaar heeft de actie weer meer opgebracht dan vorig jaar!

Tu peux répéter, s’il te plaît ?

De bewering dat Fransen geen Engels kunnen, is in 99% van de gevallen heel erg terecht! Dat is ook niet zo gek, als je kijkt naar het onderwijs dat ze daar krijgen. De arme docente Engels op de school in Besançon wist niet wat haar overkwam: de leerlingen uit Nederland spraken stuk voor stuk beter Engels dan zij…
De Franse leerlingen pasten hun woordgebruik en spreektempo aan ons niveau. Maar toch hebben we toch ten minste duizend keer ‘Tu peux répéter?’ moeten zeggen. En als er echt helemaal niks van de Franse woordenbrij te maken viel, dan gokte je maar gewoon op ‘oui’ of ‘non’, in de hoop dat dat het goede antwoord was. In maart komen ze bij ons. Daar hebben we nu al zin in!

RAZZIA Seminar

Tachtig jaar geleden vond vlakbij waar onze school nu staat een akelige razzia plaats. 196 Joden werden opgepakt en op transport gezet naar (uiteindelijk) Auschwitz. Slechts vier van hen kwamen levend terug. Deze gebeurtenis wilden we, samen met andere organisaties, natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 18 november zijn op verschillende plaatsen enkele ‘struikelstenen’ geplaatst samen met een aantal van onze leerlingen. In een messingplaatje lees je welke slachtoffers op die plek herdacht worden. Op donderdag 24 november organiseerde (o.a.) onze docent geschiedenis Marije Meijering een seminar voor alle vierdeklassers met geschiedenis in hun pakket. Het filmpje toont een impressie van deze indrukwekkende dag.

Bekijk de video

The story behind the Thai Smile

Yannaphat Bosch uit klas 6 werkte de afgelopen maand aan zijn eigen documentaire The story behind the Thai smile. Dat deed hij tijdens lessen, maar ook daarbuiten.
Hij verwonderde zich over dorpelingen in Thailand. Met weinig bezit waren zij tóch gelukkig. In interviews met Thaise inwoners onderzocht hij wat daaraan ten grondslag ligt. Het antwoord leidde naar de religie van de meeste Thai: het boeddhisme.

Bekijk de video

Paarse vrijdag op 9 december

@sgn.gsa had er weer een mooie dag van gemaakt. Nagels konden gelakt worden, cakejes werden verkocht (en gegeten natuurlijk) en veeeel leerlingen en medewerkers waren in verschillende tinten paars gekleed. 💜

Stedelijk Gymnasium Nijmegen

024 3220606 | Kronenburgersingel 269 | 6511 AS Nijmegen | Postbus 31206 | 6503 CE Nijmegen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        Vind ons op Googlemaps        Sitemap