Skip to main content

Waarom het gym?

Ben je nieuwsgierig en een beetje eigenwijs? En heb je een vwo-advies? Dan zit je goed op het Stedelijk Gym! 

Want we hebben je veel te bieden. Natuurlijk, de klassieke talen Grieks en Latijn. Maar dat is lang niet alles! Ook de kunstvakken vinden we heel belangrijk. Je kunt zelfs examen doen in drama en beeldende vorming. En wat dacht je van Cambridge Engels? Je leert Engels op een hoog niveau, zodat je na het gym op elke (internationale) universiteit verder kunt studeren. Ook de technische vakken bieden veel uitdaging! In klas 1 en 2 onderzoek je bij science interessante technische en wetenschappelijke vragen: je ontwerpt én lanceert bijvoorbeeld je eigen raket.

Een hechte groep

De eerste drie jaar blijf je als klas bij elkaar. Samen met je klasgenoten en je mentor vorm je een hecht én gezellig team. Je leert elkaar goed kennen en maakt lol tijdens feesten en uitstapjes. Zo bezoek je onder meer het archeologische park in Xanten en neem je een kijkje achter de schermen in de schouwburg.

Als je van sporten houdt, kun je je hart ophalen. Twee keer per jaar heb je een sportdag en je kunt meedoen aan veel toernooien: voetbal, volleybal of bijvoorbeeld de veldloop.

Na schooltijd, maar soms ook tijdens de lessen, zijn er allerlei clubs actief. De Gymfuif brengt elk jaar een toneelstuk op de planken en de debatclub oefent veel om op debattoernooien het laatste woord te hebben. En je kunt na school terecht in het MuzikantenCafé, het ComputerCafé of bij de schaakclub. Voor echte bollebozen zijn er de nationale en internationale olympiades, waarbij je al echt de wetenschap induikt.

Zit jouw clubje er nog niet bij? Dan richt je er toch gewoon zelf één op!