Skip to main content

Sport

De Oude Grieken combineerden sport met onderwijs, in het gymnasion. Op ons moderne gymnasium heeft sport ook een belangrijke plek! Elke week heb je lichamelijke opvoeding: je beweegt er veel en oefent bekende en minder bekende sporten.

Sport heeft een belangrijke plek op het Stedelijk Gym Nijmegen

Onze leerlingen en gymdocenten zijn ook buiten de les heel actief. Ieder jaar heb je twee sportdagen. Je speelt dan wedstrijden tegen andere klassen of krijgt proeflessen in sporten als capoeira, beachvolleybal of skiën.

Door het jaar heen kun je meedoen aan verschillende toernooien. Gewoon na de les, in de Liga Gladia­torum, het zaalvoetbaltoernooi dat leer­lingen zelf organiseren. Of verras jezelf op de internationale veldloop- en volleybalwedstrijden waaraan de school deelneemt.

In klas 1 leer je de eerste kneepjes van het zeilen en maak je veel nieuwe vrienden tijdens het zeilkamp in Friesland. Vanaf klas 3 kun je mee op outdoor- of skikamp. En in klas 6… verzorg je zelf een sportles. Wie weet, kom jij dan ook in een manege of schermzaal of op de schaatsbaan terecht!

Wil je sporten op hoog niveau combineren met school? Dat kan, want wij zijn een ‘Top­sportvriendelijke school’. Onze topsportbegeleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maakt graag een persoonlijk plan met je.