Skip to main content

Intermezzo

Ben je eigenlijk wel klaar met de basisschool, maar nog niet helemaal klaar voor de middelbare school? Dan is het tussenjaar ‘Intermezzo’ misschien wel iets voor je.
Soms is het nodig een tussenjaar te nemen. Bijvoorbeeld als je het nog lastig vindt om je plekje te vinden in een klas. Of omdat je het moeilijk vindt om fouten te (durven) maken. Sommige kinderen hebben nog niet de zelfstandigheid die je nodig hebt op een middelbare school. Misschien heb je een groep overgeslagen op de basisschool. Dan kan het zo zijn dat je bepaalde leerstof niet gehad hebt of dat je die stof niet zo goed onthouden hebt.

Bij Intermezzo krijg je vakken als creatief met computers, oude talen en verhalen en Esperanto. Iedere dag doe je ook muziek, drama, beeldende vorming of gym. Met de vakken als. Nederlands, Engels en rekenen zorg je tegelijk voor een goede basis.
In een kleine klas wordt je ondersteund door twee mentoren. Je leert vaardigheden waarmee je met vertrouwen het leven op de middelbare school aankunt.

Vaak hebben we niet genoeg plaatsen voor alle kinderen die aangemeld worden voor Intermezzo. Daarom houden we met alle ouders intakegesprekken. Daarvoor, en voor andere vragen, kunnen jij of je ouders een mail sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De SLO (Stichting voor de Leerplanontwikkeling) deed onderzoek naar Intermezzo en onlangs besteedde ook Talent (tijdschrift over hoogbegaafde kinderen) aandacht aan Intermezzo.