OPEN HUIS

1, 4 en 10 februari

Kom naar het Stedelijk Gym Nijmegen

Ben je nieuwsgierig en een beetje eigenwijs? En heb je een vwo-advies? Dan zit je goed op het Stedelijk Gym! Want we hebben je veel te bieden.


Waarom kies jij voor het Stedelijk Gym?

  • Oog voor wie jij bent
  • Onze leerlingen zijn open en nieuwsgierig
  • Veel aandacht voor kunst en cultuur
  • Cambridge Engels voor alle leerlingen
  • Het grootste vakkenaanbod in de regio

Open Huis 1, 4, 10 & 11 februari

Op de Open Dag op 4 februari is er van alles te beleven: klimmen in de gymzaal, opdrachtjes doen in de Taalstraat en proefjes doen bij scheikunde bijvoorbeeld. De deuren staan voor je open! 

Op 1 en 10 februari hebben we Open Middagen. Samen met je ouders volg je een paar zelfgekozen minilesjes. Daarna nemen eersteklassers je op sleeptouw door het gebouw, terwijl je ouders een voorlichtingspresentatie volgen. 

Zit je in groep zeven of acht en heb je interesse in Intermezzo? Kom dan kennismaken  op 11 februari.

woensdag 1 februari: 14.00 – 17.00 uur

zaterdag 4 februari: 10.00 – 15.00 uur

vrijdag 10 februari: 14.00 – 17.00 uur

zaterdag 11 februari (alleen voor Intermezzo): 10.00 – 12.00 uur

Ontvang het laatste nieuws over onze open dagen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer dan Grieks en Latijn

Natuurlijk, de klassieke talen Grieks en Latijn. Maar dat is lang niet alles! Ook de kunstvakken vinden we heel belangrijk. Je kunt zelfs examen doen in drama en beeldende vorming. En wat dacht je van Cambridge Engels? Je leert Engels op een hoog niveau, zodat je na het gym op elke (internationale) universiteit verder kunt studeren.


Science

Ook de technische vakken bieden veel uitdaging! In klas 1 en 2 onderzoek je bij science,  interessante technische en wetenschappelijke vragen: je ontwerpt én lanceert bijvoorbeeld je eigen raket!  En al in de eerste jaren kun je je uitleven in het technolab.


Vrienden voor het leven

Onze leerlingen gaan graag naar school. Je kunt hier jezelf zijn, zeggen ze. Je voelt je heel snel op je plek bij ons: je treft er altijd wel iemand met hetzelfde gevoel voor humor, dezelfde passie of hobby.

De eerste drie jaar blijf je als klas bij elkaar. Samen met je klasgenoten en je mentor vorm je een hecht team en maak je vrienden voor het leven!

We hebben je veel te bieden. Ontdek, herken en verwonder je. 


De open dag begint over
DAGEN
:
UREN
:
MINUTEN
:
SECONDEN

Ontdek onze school


Ons onderwijs

Ferovid itius, cora quati consequi nus aut voluptatur? Quiate cum is dioremp ostissequid ulles cusam, cus nos rem repudigent, conse iliaeri atemquiam quas eos utet estoriae coreiusam fugias evel mi, sa am sequia solo occuptat et essi officae vit harum ut optati con nonsed ma consequi id eri dolor atisseq uaector adio delentis endus ipsant mo cor simus.

Zo zit ons onderwijs in elkaar

Onze docenten houden van hun vak en dat zul je merken! Soms zul je ook merken dat je een vak al heel goed beheerst. Dan mag je ervoor kiezen om je te verdiepen in iets wat je heel leuk vindt of in een vak dat je nog lastig vindt. 

Leren van feedback

We merken dat veel leerlingen sterk gericht zijn op toetsen en cijfers. Dat kan wel eens voor stress zorgen.Daarom werken we in klas 1 en 2 met feedback en niet met cijfers.

Lees meerSchoolgids

SCHOOLGIDS 2022 LR

Sterk talenonderwijs

Als je je talen spreekt, kun je je ook goed redden buiten Nederland! Veel studies, ook in Nederland, zijn Engelstalig. Fijn dus dat je bij ons vanaf de eerste les Engels ook in het Engels les krijgt. Bij veel moderne talen kun je internationaal erkende certificaten behalen.

Lees meer


Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over het Stedelijk Gym en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Praktische info

Het Stedelijk Gym ligt aan de rand van het centrum van Nijmegen en heeft een fraai uitzicht op het Kronenburgerpark, onze ‘eigen’ voortuin.
Onze leerlingen komen uit de wijde regio, met een straal van ongeveer twintig kilometer. De school is zowel met de fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Trein- en busstation liggen op een paar minuten loopafstand en via de Snelbinder-fietsbrug zijn leerlingen uit Nijmegen-Noord en Overbetuwe zo op school.

Wil je meer informatie over de school? Laat het ons weten en stuur ons een mailtje of bel ons op! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 024-3220606)

Stedelijk Gymnasium Nijmegen

024 3220606 | Kronenburgersingel 269 | 6511 AS Nijmegen | Postbus 31206 | 6503 CE Nijmegen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        Vind ons op Googlemaps        Sitemap